Home

Nuff

klik kan ye

Monday, August 19, 2013

Seorang kanak Kanak Parah Bermain Mercun

Kanak-kanak cedera kena serpihan mercun
Norsuhaza Akma yang mengalami kecederaan kini ditempatkan di HUSM untuk menerima rawatan susulan.
KOTA BHARU - Seorang kanak-kanak mengalami kecederaan parah di muka, mulut, tangan dan beberapa anggota badan dipercayai terkena serpihan mercun buatan sendiri di rumah neneknya di Kampung Bukit Awang, Pasir Puteh, Jumaat lalu.

Nik Muhamad Harith Danial Erman,8, kini dirawat di wad Kecemasan Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian selepas menjalani pembedahan malam kelmarin.

Menurut, ibu saudara mangsa Norsuhaza Akma Mohd Shukri, ketika kejadian beliau bersama mangsa berada di dapur pada jam 8.45 malam untuk memasak, tiba-tiba terdengar jeritan mangsa selepas bunyi dentuman kuat serta asap memenuhi ruang rumahnya.

Norsuhaza berkata, beliau terkejut melihat tangan dan muka mangsa mengalami kecederaan parah dan mangsa memberitahunya beliau menahan satu objek dari arah lubang dinding dapur rumahnya.

“Saya percaya benda terbabit dilontar pihak tidak bertanggungjawab bagi tujuan mendatangkan kecederaan kepada keluarga saya,” katanya.

Sementara itu, menurut ibu mangsa, Tengku Rosilah Ku Daud, 40-an, dia amat kesal di atas apa yang berlaku redha dengan apa yang berlaku ke atas anaknya itu.

Beliau berkata, mangsa beria-ia untuk pulang ke kampung bagi menyambut Syawal bersama neneknya dan dia meminta anaknya memujuk suaminya.

No comments: