Home

Nuff

klik kan ye

Thursday, March 24, 2016

Perghhh ..Pelancung Dari China Makan Bufet ..Ceduk Udang Dengan Pinggan.Thailand, 19 Mac - Kelakuan kurang sopan sekumpulan pelancong dari China telah dikritik ramai apabila satu video viral memaparkan kumpulan itu menggunakan pinggan untuk mencedok udang ketika makan secara bufet di sebuah hotel di Chiang Mai.

Klik SINI untuk Dapatkan Berita X berapa Sempoii seTiap hariSelain kelakuan rakus itu, beberapa foto yang memaparkan banyak makanan yang diambil tidak dimakan secara habis juga menjadi viral menambahkan lagi 'perisa' di dalam kritikan orang ramai.

Di dalam video tersebut, yang viral di laman sosial China, pelancong yang 'lapar' itu kelihatan menolak antara satu sama lain untuk mendapatkan makanan sebelum mencedok dan pergi bersama beberapa pinggan udang.


Namun, kebanyakan udang yang diambil terbiar begitu sahaja tanpa dimakan, menyebabkan kemarahan netizen.

zx11xz1974 menulis, "Apakah ini? Kamu semua tak pernah makan udang sebelum ini? Tak malu ke (berperangai) begini di luar negara?".

Seorang netizen dari Fujian menulis : "Kami orang tanah besar beraksi seperti belalang di luar negara, tak kira ke mana kami pergi, tak akan ada sehelai rumput yang tumbuh".

Selain dari netizen, kelakuan rakus ini juga turut mendapat perhatian media tempatan China.

Dan jika anda mahu menyaksikan sendiri kelakuan itu, tonton video yang dimuat naik oleh shanghaiist ini.

2 comments:

Anonymous said...

dah memang perangai diorang yang haramjadah cam gitu..., rakus, gelojoh dan biadab... dah dekat serupa ngan binatang... tak cukup buruk perangai, membazir pulak tu... sama ngan yang ada kat malaysia ni..., itu pun ada yang menyanjung puak-puak yang paling laknat antara semua yang terlaknat... dan penyanjung itulah yang menduduki tempat teratas bagi semua haram jadah yang terlaknat...

Semoga Allah menghancurkan seluruh nya golongan itu bersama sekutu, penyokong dan pembela mereka...

Pansys Silvaz said...

qzz0525
longchamp pliage
kevin durant shoes
lakers jerseys
ugg boots
canada goose outlet
michael kors uk
michael kors handbags
fred perry polo shirts
coach outlet
mcm outlet