Home

Nuff

klik kan ye

Sunday, May 8, 2016

'Sedih!!! Tuan, Izinkan Kami Berteduh Di Balai...'


KUALA LUMPUR - Seorang wanita mualaf terpaksa berjalan kaki selama 2 jam sambil mendukung bayi lelakinya yang berusia 2 tahun ke Balai Polis, malam kelmarin. 

Difahamkan, Nur Fatihah dan anaknya telah dihalau oleh suami dari rumah mereka di Taman Koperasi Polis Fasa 1. 

Mangsa yang kehilangan tempat bergantung itu, berjalan kaki sejauh 5 kilometer sebelum tiba di Balai Polis Setapak, lapor Harian Metro. 

Menurut sumber polis, mangsa dan anaknya ditemui dalam keadaan yang letih dan meminta bantuan dari anggota yang berada di balai polis berkenaan. Mangsa merayu agar dibenarkan berteduh di balai itu buat sementara dan akan beredar pulang ke rumah bapanya di Tanjung Sepat, Klang, Selangor pada awal pagi. 

Kejadian itu dimaklumkan kepada Ketua Polis Balai Setapak, Asisten Superintendan Wee Bee Seng yang kemudiannya mengarahkan anggotanya membawa mangsa dan akannya ke Hotel Swiss Cottage, Setapak, bagi memboleh mereka menginap di situ. 

Bersimpati dengan keadaan dua beranak itu, polis mennghulurkan bantuan serta barangan keperluan seperti lampin bayi, susu, pakaian dan makanan kepada mereka sebelum dihantar ke rumah keluarganya, semalam

2 comments:

shidine didine rahman said...

Puan

1. jangan sekali2 keluar apabila dihalau. Tindakan pertama adalah segera maklum kpd keluarga..sanak saudara..sahabat handai atau jiran. Mohon bantuan mereka. mereka kelak akan cari jalan membantu puan.

2. sedangkan kena cerai pun kita boleh tinggal lagi dalam rumah selama tempoh ynag dibenarkan dalam Islam, inikan pula dihalau

3. sekiranya kuatir keselamatan tidak terjamin, berjalan kaki mendukung bayi selama 2 jam adalah tindakan yang walau pun kelihatan berani namun tidak bijak.

4. Keluarga atau wakil yg dilantik oleh keluarga perlu memainkan peranan masing2 mencari titik penyelesaian dan sebagainya

xjd7410@gmail.com said...

louis vuitton handbags
louis vuitton outlet stores
oakley sunglasses
ed hardy outlet
coach factory outlet
coach outlet clearance
kate spade outlet
timberland outlet
ray ban sunglasses discount
nike free run 2
louis vuitton outlet
ray ban sunglasses
hollister clothing
coach outlet
cheap air jordans
jordan 11
hermes birkin handbags
celine bags
adidas originals
montblanc pens
oakley outlet
polo ralph lauren outlet
beats solo
ray ban sunglasses outlet
christian louboutin shoes
juicy couture
louis vuitton handbags
coach factory outlet online
michael kors outlet
air jordan shoes
chenyingying2016715