Home

Nuff

klik kan ye

Sunday, April 17, 2011

Kasut bertatah 2,200 butir berlian..Boleh ke kite memilikinya ?


KASUT House of Borgezie ini dihiasi dengan 2,200 butir berlian.

LONDON, Britain - Sepasang kasut tumit tinggi berharga £140,000 (RM691,029) dipercayai termahal di dunia, dipamerkan di gedung kasut House of Borgezie di sini kelmarin.

Kasut buatan tangan itu diperbuat daripada emas padu dan dihiasi 2,200 butir berlian dengan berat keseluruhan 30 karat.

Setakat ini, masih belum ada pelanggan yang membeli kasut berkenaan yang dihasilkan oleh pereka barang kemas Britain, Christopher Michael Shellis, sejak ia dipamerkan untuk jualan lebih lima bulan lalu.

"Kasut ini ibarat harta karun yang dipakai di kaki. Setakat ini, kami menerima banyak pertanyaan tetapi tiada urusniaga yang konkrit," kata Shellis. - Agensi

Nota : Aku kalau ada wang pun aku tak beli..beli setakat RM 100 hinggaRM 250 cukup dah.bukan nak menunjuk...hidup biar sederhana dah ye.

17 comments:

Nuff4u said...

pakai kasut bata sudah le

toyolkiut said...

emm..
TK pkai selipar jepun je wlau msuk pjbt..
dr beli menda tu, baik TK beli umah..

perondajaketbiru74 said...

hmmmm best jgk kalau dpt pakai tapi rasanyer tak panjang umur kot...

nuf4u said...

ma kasih
toyol kiut..haha selipar jepun dah
peronda jeket biru74..

perodajeketbiru..betul takut kena potong kaki

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.jalan2 singgah sini..nice blog :)
jom tengok sakura dekat blog saya^^
http://frommetoyou85.blogspot.com/

sherry said...

wow!!!!!!hidup biar sederhana! itulah yg betul.

CiNta said...

wowowo... kalo jual tuh leh jadik jutawan tu!

berangan jelahkan nak pakai kasut serupa itu


xoxo
-CiNta-

nuf4u said...

terima kasih

sakura

sherry..bersederhana ye

Munirah said...

membazir..membazir.. *sambil geleng2 kpale*

nuf4u said...

terima kasih kepada semua

Mizz Leya said...

cantekkkk nye kasut nih.. blink2!! klo huduh pon si pemakai org nmpk cantik je gaknye. huhu =p

echaRierie said...

mahalnya..tp dgn duit cm2 bgs beli rmh sdri..hehe~

Fantastic Ajane said...

boleh miliki tap dgn syarat ada duit la..heeheh.. tapi sayang juga manalatau sedang jalan2 jatuh pula berlian tu kn..baik guna duit tu buat derma kpd org..:)

nuf4u said...

terima kasih semua ye

tyka chou said...

xade ape yg mustahil dlm hidup ni kalau kite slalu usaha..btul x?
:)

Who is Luna? said...

pencuri nk curi senang je...buat2 pijak kasut kite sampai berlian tanggal...lps tu mesti tuan punye kasut xperasan, bole curi berlian..kayo deh hehehe

azu said...

wahhh..berat nk angkat kaki bila pkai kasut ni..ala cinderella bole le..Azu follow ye. tq~
http://azumie.blogspot.com/