Home

Nuff

klik kan ye

Tuesday, May 3, 2011

Takkan Buang Ke Laut...Jenazah Osama


Jenazah Osama dibuang ke laut


DUA anggota tentera Pakistan berkawal di sekitar kawasan Abbotabad, Pakistan, tempat Osama bin Laden dipercayai mati dibunuh.

WASHINGTON - Jenazah ketua kumpulan Al-Qaeda, Osama bin Laden yang dibunuh pasukan keselamatan Amerika Syarikat (AS) dalam satu operasi rahsia di Pakistan awal pagi semalam didakwa telah disempurnakan secara Islam sebelum disemadikan di laut.

Beberapa media AS seperti rangkaian televisyen kabel AS termasuk CNN, MSNBC dan Fox melaporkan, seorang pegawai kanan AS mengesahkan kepada mereka bahawa jenazah Osama telah disemadikan di laut tanpa mengulas lanjut.

Beberapa pegawai kanan AS lain bagaimanapun enggan memberi sebarang ulasan apabila mereka diminta mengesahkan laporan itu oleh agensi berita Associated French Press (AFP).

Sebelum itu, seorang pegawai pentadbiran AS berkata, jenazah ketua Al-Qaeda berusia 54 tahun itu dikebumikan menurut syariat Islam.

"Kami memastikan bahawa ia (jenazah Osama) dikendalikan menurut amalan dan tradisi agama Islam," kata pegawai berkenaan. KOSMO.

Takkan bahasa..dibuang ke laut..kalau ya pun tunjukkan lah ..kuburnya



4 comments:

Miecyber said...

Saya pun ragu dengan dakwaan Obama tu...

Obama pun tengah sakit nak dapat undi untuk sambung jadi presiden Amerika,maka pelbagai caralah dia buat nak dapat sokongan semula rakyat Amerika

Atap genting dari tiub ubat gigi

Miecyber said...

Ramai orang tak percaya Oabama....

Penemuan Saintis Islam

Seri Bahasa said...

penjenayah sebenar bukan osama tapi AS dengan sekutunya...sayang banyak pemimpin negara islam sanggup menjadi talibarut AS.

misyamissyou said...

hm..sah la tu tipu..