Home

Nuff

klik kan ye

Thursday, March 22, 2012

Fulamak....Gaun pengantin paling panjang di dunia


EMMA DUMITRESCU memakai gaun pengantin yang paling panjang di dunia di Bucharest kelmarin.

BUCHAREST - Seorang model berusia 17 tahun, Emma Dumitrescu memakai gaun pengantin yang paling panjang di dunia kelmarin.

Dia memakai gaun sepanjang tiga kilometer (km) yang mengambil masa selama 100 hari untuk dijahit dengan melibatkan 10 penjahit.

Gaun itu direka oleh syarikat fesyen Salun Andree di sini.

Pihak Guinness Book of World Records mengiktiraf gaun tersebut sekali gus mengatasi rekod gaun terdahulu dari Belanda yang sepanjang 2.48km. - Agensi

6 comments:

acheeqa farhana said...

mak aih overnye..haha..

Nuff4u said...

wat macam mana ye

Cheqna said...

apa yg thrill nya ye?

:-)

gnesop.com said...

fuyooo...
harap perkahwinan pun kekal panjang :)

thomas said...

wow!mcm2 pun boleh buat utk cipta rekod.

^_^ Zaza Nur Iman said...

haha..macam2 diorang ni... :)