Home

Nuff

klik kan ye

Tuesday, October 26, 2010

Kegiatan maksiat atas bumbung berakhir tragedi


ANAK panah menunjukkan arah seorang budak perempuan berusia 12 tahun terjatuh dari tingkat enam ketika cuba turun melalui dinding sebuah apartmen di Petaling Jaya kelmarin. Gambar kecil menunjukkan keadaan mangsa selepas terjatuh.

PETALING JAYA – Seorang gadis sunti berusia 12 tahun yang menemui ajal selepas terjatuh dari tingkat enam Blok E dekat Apartmen Lestari di Damansara Damai di sini kelmarin dikatakan selalu berada di situ untuk melakukan perbuatan sumbang.

Perkara tersebut didedahkan oleh penduduk di situ yang sebelum ini sering melihat mangsa bersama beberapa remaja lelaki naik ke bumbung bangunan itu.

Menurut mereka, remaja perempuan berkenaan bukan penduduk di situ. Selain itu, dia juga sering dilihat terhendap-hendap setiap kali hendak ke bumbung bangunan tersebut.

Seorang penghuni yang enggan dikenali berkata, penduduk kemudian bersepakat untuk memasang perangkap bagi mengetahui aktiviti mereka.

“Alangkah terkejutnya kami apabila melihat mangsa sedang berasmara dengan tiga remaja lelaki di situ.

“Kami kemudian menyergah mereka menyebabkan mereka terkejut dan cuba melarikan diri. Ketika itulah mangsa cuba turun dengan memanjat dinding tetapi dia gagal lalu terjatuh ke tanah,” ceritanya ketika ditemui semalam. KOSMO

5 comments:

Izzaty said...

Nauzbillah, meninggal dunia selepas melakukan perkara tak patut. Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga.

Moga kita dijauhkan dari maksiat. Amin~

cacing said...

moga2 cacing tak pergi menemui-Nya dalam keadaan macam ni... amin!

noor afzan said...

biar betul ni..
Astaghfirullahaladzim..
Maut mmg tak mengenal umur, masa dan kesihatan kan.
sekelip mata je Allah boleh ambil.

studentlife111 said...

aiyoooooo...

nurkaloi said...

haiihhh tak smpat tobat