Home

Nuff

klik kan ye

Saturday, March 12, 2011

Tsunami Di Jepun





SubhanAllah..ini lah kesan dari Ombak Tsunami yang melanda di sebuah bandar di Jepun..pada jam 4 ptg ..11/3/2011 waktu tempatan...di khabarkan seramai 300 - 400 maut...semua kuasa Allah ye

10 comments:

Gen Fujita said...

Latest update, dikatakan jumlah jiwa terkorban mencecah 1000 orang. Agak dahsyat gempa kali ni. Beberapa jam lepas tu, sebuah gunung berapi di Indonesia telah meletus, check it out.

little cart00n said...

semoga negara kita dijauhkan dengan bencana sebegini..amin.. :)

Pirate said...

Pray for the safety of all

misyamissyou said...

uh..dasat jugak tsunami kat sna..gmbr akhir tu betul ke? nmpk cm edit..

nuf4u said...

terima kasih semua ye

sukehatiaku said...

moge2 kita takn hadapinye.

Rezdown7 said...

dahsyatnya nih gempa,,
kayak di pilem 2012
-------------
pita hitam untuk japan :(

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”

Firman Allah Maksudnya: “Telah timbul berbagai kerosakan dan bala bencana di darat dan di laut dengan sebab apa yang telah dilakukan oleh tangan manusia; (timbulnya yang demikian) kerana Allah hendak merasakan mereka sebahagian dari balasan perbuatan-perbuatan buruk yang mereka telah lakukan, supaya mereka kembali (insaf dan bertaubat).” surah Ar-Rum ayat 41;
Namun terlalu sedikit di kalangan kita yang ingin mengambil iktibar disebalik sesuatu yang ditimpakan Allah SWT. Mereka lebih meyakini teori dan pandangan manusia yang hanya bersandarkan pengalaman berbanding ancaman Allah SWT.

wahyu said...

subhanallah... sungguh kuasa Allah. Astagf..

o2-fresh said...

terimakasih atas infonya.., menarik..