Home

Nuff

klik kan ye

Friday, November 5, 2010

Pelajar 13 tahun dapat ikan gergasi


JAKE NORTH bergambar bersama dengan seekor ikan gergasi yang berjaya dipancingnya di Sungai Ebro, Sepanyol baru-baru ini.

MEQUINENZA - Seorang pelajar berusia 13 tahun dari Britain, Jake North berjaya memancing seekor ikan air tawar gergasi bersaiz dua kali ganda lebih besar daripada dirinya, lapor sebuah akhbar semalam.

Pemancing cilik tersebut menaikkan ikan seberat 91.17 kilogram (kg) itu semasa dia dan keluarganya memancing di Sungai Ebro, dekat sini, Sepanyol ketika musim cuti sekolah di Britain baru-baru ini.

Bimbang dia ditarik ke dalam sungai, pemandu pelancong keluarga tersebut terpaksa memeluk pinggang Jake yang bertarung selama 25 minit sebelum ikan gergasi itu berhenti meronta dan ditewaskan.

"Amat jarang seorang budak sebaya Jake dapat menangkap ikan dengan berat melebihi 90 kg. Ramai nelayan gagal melakukannya walaupun mencuba selama beberapa tahun," kata bapanya, Russell North, 40...

Keluarga berkenaan menggunakan umpan bebola ikan sebesar bola golf yang dibawa sejauh 100 meter ke tengah sungai sebelum ia dicampak ke dalam sungai tersebut dari sebuah bot.

"Pada satu ketika, saya hampir berputus asa kerana kedua-dua tangan saya terasa sakit. Saya juga berasa letih selepas menewaskan ikan itu," kata Jake. - Agensi..KOSMO

Nota : Kalau...memancig kat sini kat syok...melentor ikan tu

8 comments:

Anonymous said...

besaq bapak ikan tue....hahahah

Aisyah AR said...

uishk!!! biar betol!!!! hahahaha!!! buat majlis ni sedap!!!

http://yoishme.blogspot.com

RozectLyantie said...

huhuhu..
besaqnya ikan..
mujur dia yang tangkap ikan... kalau ikan yg tangkap dia??

Nuff4u said...

kalau aku dapat...nanti aku bikin kenduri satu kampung

kakyon@kakrose said...

kiranya, budak dan ikan tu bertandinglah ye..siapa kuat..hehe

amira said...

huyyyoooop

Fuziani JSR said...

MasyALLAH....

Innanie | Ariffin said...

nama ikan tu ikan keli wel!!!! blh dapat info dr River Monster!!!