Home

Nuff

klik kan ye

Friday, February 18, 2011

Honda Malaysia panggil balik 23,646 unit kereta



KUALA LUMPUR - Honda Malaysia Sdn. Bhd. memanggil balik 21,956 unit model City 2009 dan 1,680 unit model Jazz 2009 dan 2010 bagi menggantikan lost motion springs dan retainers bagi kesemua kenderaan terbabit.

Dalam satu kenyataan, Honda berkata, lost motion springs yang dimampat oleh rocker arms dalam enjin biasa mungkin bengkok atau pecah sekali gus mengakibatkan bunyi enjin yang bising dan berpotensi menyebabkan enjin terhenti. KOSMO

haha..macam macam sekarang nie..dahlah harga mahal..kena repair balik pulak tu



2 comments:

Freaky said...

skang ni bukan honda je, kereta yang mewah cam merc pon penah jadi kes tarik unit

Emma said...

baru jer beli satu city bagi mak mertua, tapi stock 2010, harap2 ok lah