Home

Nuff

klik kan ye

Sunday, January 16, 2011

Raja Rimba bertarung dengan Sang Bedal


Babak pertarungan tiga ekor singa dengan seekor buaya di Botswana.

GABORONE – Satu pertarungan ganas ‘Raja Rimba’ melawan ‘Sang Bedal’ dirakam oleh seorang lelaki, Tony Goldman ketika melawat kawasan safari di Botswana, dia Afrika bersama anak lelakinya, lapor sebuah akhbar semalam.

Pertarungan rimba itu tercetus apabila seekor buaya cuba membaham anak singa tetapi ia diterkam, dicakar dan digigit tiga ekor singa betina yang berada berhampirannya baru-baru ini.

“Buaya itu sempat menggigit seekor singa betina tetapi pemangsa tersebut mati dibaham kawanan singa betina berkenaan dalam pertarungan yang berlangsung sekitar 15 minit,” kata Goldman. – Agensi

Semalam cerita.tidur dengan singa, ari nie.singa baham Buaya pula..itulah binatang pun sayang anak..manusia sanggup buang anak........macam macam....

8 comments:

Zaiya said...

caya la buaya... boleh jadi kami kaze..
hahaha..

Teroris Cinta said...

hauwwww seru bgt neh...

aku kira singa kalah, kok malah buayanya yang mengalah ya heheh...

Blog Dasista said...

Rame banget ya lw sya bisa lhat...

he..he

ummiarissa said...

Akhirnyaa...dasar buaya darat! he he he

Anonymous said...

banyaknya singa.. boleh jadi blog singa dah ni hehehe...


jemput sini yer
blog Matdin

Nuf4u said...

terima kasih ye

AlifMimYaNun FaAlifDalZaiLamAlifNun said...

Salam Selasa.

The Most Fearless Animal Di Muka Bumi Ialah Honey Badger (Believe To Be). Manakala, The Most Toughest Animal Di Muka Bumi Ialah Wolverine (Believe To Be Too).

Info Honey Badger:

Singa Pun Kecut Dengan Dia. Ulaq Tedung (King Cobra) Pun Boleh Di'Ngap'nya. Sarang Tebuan Bukan SeTakat Berani DiJolok Olehnya, Bahkan Boleh MeLahap Lagi Sarang Tebuan Tu Sekali Dengan Tebuan-Tebuannya (Sarang Tebuan Tanah Pulak Lagi Tu!.).

Info Wolverine:

SeKumpulan Serigala Nak Fight Lauk Wolverine SeCara RR (Ramai-Ramai = Royal Rumble) Pun Kecundang. Beruang Grizzly Pun Tewas Dalam PerTarungan Dengan Dia. Beruang Polar Pun KO (Maut) Di Tangan Wolverine, SeTerusnya MenJadi Santapan Mentekedaghah Oleh Dia.

Info Harimau:

DiKhabarkan Bahawa, Harimau SeBenarnya Lebih Gagah Dan Lebih Berani Dari Singa. Dalam Banyak2 Dokumentari Yang DiJalankan Dan DiLaporkan, Hampir Semua Hasilnya MemBuktikan 'Tiger Owns Lion'. Contoh Gambaq Tang Ataih Tu. Tiga Ekoq Singa DiPerlukan Untuk Fight Dengan Sekoq Buaya Ja, Baru Menang. Sedang Harimau Pula, Ada Sekoq Buaya Jantan Tu Dok Pi Cilok Harimau Tu Punya Haiwan Makanan Mangsa Buruannya, DiKejornye Buaya Tu Sampai Ke Dalam Sungai, Sungai Tu Pulak Memang Port Buaya Punya Tempat, Harimau Tu Dengan Penuh Berani Dan Selamba Ja Pi Redah Sungai Tu, DiBelasahnya Buaya Tu Cukup2 Sampai Buaya Tu Lepaskan Balik Makanan Dia Tu. Dan Harimau Tu Dapat Blek Makanannya Dan Selamat Naik Ke Tanah Blek Dengan Mudahnya Dan Selambanya.

Dalam Fikiran hamba Lani, Ada 2 Dalam Senarai (The Most Toughest Animal Di Muka Bumi), Yakni Wolverine Dan Harimau. Tak/Belum Pernah Dapat Tengok Depa 2 Ekoq Tu Meet Face To Face, Battle One On One Lagi.

Para PemBaca Boleh ke Youtube Dan Lihat SenDiri Segala Info-Info Yang hamba Nyatakan Di Sini.

Walloohu'alam...

Salam Sentosa.

xjd7410@gmail.com said...

louis vuitton handbags
louis vuitton outlet stores
oakley sunglasses
ed hardy outlet
coach factory outlet
coach outlet clearance
kate spade outlet
timberland outlet
ray ban sunglasses discount
nike free run 2
louis vuitton outlet
ray ban sunglasses
hollister clothing
coach outlet
cheap air jordans
jordan 11
hermes birkin handbags
celine bags
adidas originals
montblanc pens
oakley outlet
polo ralph lauren outlet
beats solo
ray ban sunglasses outlet
christian louboutin shoes
juicy couture
louis vuitton handbags
coach factory outlet online
michael kors outlet
air jordan shoes
chenyingying2016715