Home

Nuff

klik kan ye

Saturday, December 18, 2010

Macam macam Di Dunia...Motosikal unik dijual RM172,452


SEORANG lelaki menunggang motosikal unik keluaran syarikat Parker Brothers Choppers di Florida.

MIAMI - Sebuah motosikal yang digerakkan program komputer seperti dalam filem sains fiksyen, Tron: Legacy kini direalisasikan ke dunia nyata oleh pembuat motosikal, Parker Brothers Choppers yang beribu pejabat di Florida, Amerika Syarikat (AS), lapor sebuah akhbar semalam.

Motosikal yang dikenali sebagai Light Cycle itu sepanjang 2.43 meter, lebar 58.4 sentimeter dan seberat 215 kilogram. Ia boleh digunakan di atas jalan raya biasa dan mampu mencecah kelajuan sehingga 193 kilometer sejam.

Syarikat Parker Brothers Choppers menyatakan pihaknya hanya menghasilkan lima buah Light Cycleyang ditawarkan pada harga AS$55,000 (RM172,452) seunit.

Pengurus Operasinya, Jeff Halverson memberitahu ia menggunakan enjin TL1000R.

"Empat unit sudah dijual dan hanya sebuah lagi yang tinggal," kata Halverson.

Terdapat sambungan komputer tablet iPad yang membolehkan statistik tunggangan dimuat turun daripada komputer yang ada pada motosikal itu.

Gambar motosikal itu boleh dilihat di laman web YouTube.

Populariti motosikal itu di laman tersebut telah menarik perhatian syarikat perfileman Disney dan penerbit filem Tron: Legacy yang mahu menggunakan Light Cycle dalam acara promosi filem berkenaan. - Agensi

Nota : Aku rasa ,, kalau naik motor nie mungkin sakit atu lenguh pinggang....kalau tak caya cubala

5 comments:

Cik Diana said...

huh! smart tOl..
asew mcm nk nek jgk jer.. hihi..
xleh nie ducati dlm citer tuh pOn jd lah..

immukmin said...

tube tayar dia guna mcm tayar biasa ke???kalu mcm biasa payah r..kalu bocor..hak3!!!=)

mira_nas said...

wohoho.. kena baring le bawknye

maya amir said...

perghh die punye tayar

ummiarissa said...

bagi free nak buh kat muzium jer...he he he tak kuasa nak bawak ..